מבוא
במאמרים הקודמים דנו באסטרטגיות המבוססות על מרבית האינדיקטורים הטכניים במט"ח, אך יש אינדיקטור טכני אחד שלא כוסה בהרחבה, והוא אינדיקטור 'נקודות ציר' או כפי שנקא בפי כל הסוחרים " פיבוט פוינט", סוחרים אינם משתמשים בו כל כך מכיוון שהם אינם יודעים את הדרך הנכונה כיצד ניתן להשתמש בו ואינם מודעים לעוצמתו, היום אנו נפתור את הבעיה הזו על ידי שנדון באסטרטגיה שמבוססת בעיקר על אינדיקטור נקודות הציר, אינדיקטור 'נקודות הציר' משולב עם כמה תבניות גרפים חזקים מאוד ורמות טכניות מרכזיות לשיפור ההסתברות לעסקאות מוצלחות, 'נקודות ציר' אינן אלא רמות פוטנציאליות של תמיכה והתנגדות שיעזרו לנו לקבוע זאת, הפרמטרים של נקודת הציר נלקחים בדרך כלל מטווח המסחר של היום הקודם כדי לחשב את נקודות הציר של עכשיו, הדרך הפשוטה ביותר להשים את אינדיקטור נקודת הציר על הגרף היא על ידי בחירת האינדיקטור מתוכנת המסחר של הברוקר שלנו, נקודת הציר העיקרית (PP) (PIVOT POINT) היא הציר המרכזי שעל פיו מחושבים כל רמות הציר האחרות' חישוב נקודת הציר המרכזית הוא די פשוט, עלינו רק לחשב את הגבוה, הנמוך והסגירה של אתמול ואז לחלק את זה ל -3, ממוצע פשוט של הגבוה, הנמוך והסגירה, אנחנו לא צריכים לדאוג לחישובים יותר מידי מכיוון שהתוכנה עושה את כל זה בשבילנו ונותנת לה את הכל מוכן, הדבר היחיד שעלינו לזכור הוא שאם המחיר נסחר מעל נקודת הציר המרכזית, הוא מסמן מגמה שורית, אם המחיר נמוך מהקו המרכזי, זה נחשב למגמה דובית.
מסגרת זמן
האסטרטגיה עובדת היטב במסגרות זמן קטנות כגון 15 דקות, 3 דקות ודקה אחת, אפילו ניתן לסווג את האסטרטגיה הזאת כ"אסטרטגיית קרקוף " (סאלפינג).
אינדיקטורים
אנו משתמשים רק באינדיקטור טכני אחד לאסטרטגיה, 'נקודות ציר'. נוכל גם להשתמש בממוצע נע פשוט (SMA) כדי לקבל מושג ברור לגבי מגמת השוק.
צמדי מטבעות
האסטרטגיה עובדת בעיקר על צמדי מטבעות מרכזיים בשוק המט"ח, צמד מטבעות מועדפים הם EUR/USD, USD/JPY, GBP/USD, GBP/JPY, AUD/USD, EUR/GBP ו- NZD/USD.
קונספט האסטרטגיה
אסטרטגיית 'נקודת ציר' מבוססת על התפיסה שכאשר המחיר מכבד כל אחת מרמות התמיכה וההתנגדות של אינדיקטור 'נקודת ציר', הם נוטים להפוך לרמות S/R (תמיכה והתנגדות) 'אמיתיות' שניתן להסתמך עליהן, כאשר המחיר בודק מחדש את רמות התמיכה וההתנגדות ה"אמיתיות "הללו, הוא נע לכיוון כצפוי, ההיגיון הנ"ל פועל מאוד לטובת הסוחרים ובכך מגדיל את ההסתברות להרוויח, עם זאת, ישנם כמה כללים שעלינו לעקוב אחר ביצוע האסטרטגיה הנ"ל בהצלחה, בואו נדון בכללים הללו בפירוט.
הגדרת העסקה
כדי להסביר את האסטרטגיה, נבצע עסקת 'לונג' (קניה) בצמד מטבעות EUR/USD על פי כללי האסטרטגיה, להלן השלבים לביצוע האסטרטגיה.
שלב 1
ראשית, עלינו לשרטט את אינדיקטור נקודת הציר על הגרף עם הגדרות ברירת המחדל שלו, מכיוון שמדובר בעיקר באסטרטגיה תוך-יומית, אנו מתחילים כל יום מחדש באמצעות המחיצות שנוצרו על ידי אינדיקטור נקודת הציר, התמונה שלמטה מראה בדיוק כיצד תחילתו של יום חדש תיראה בנקודות הציר.
שלב 2
לאחר מכן, עלינו לחכות שהמחיר ייגע בכל רמות התמיכה וההתנגדות כפי שמופיעים בתרשים על ידי אינדיקטור נקודת הציר, לא כל הנגיעות חשובות לנו, רק נגיעות המחיר הגורמות לתנועת מחירים גדולה בשוק ייחשבו כמשמעותיות, למשל, אם המחיר נוגע ב- R1, R2, R3, R4 או R5 ויורד לנקודת הציר המרכזית (PP), זה ייחשב להתנגדות 'אמיתית', כמו כן, אם המחיר נוגע ב- S1, S2, S3, S4 ו- S5 ויעלה חזרה לנקודת הציר המרכזית (PP), הדבר ייחשב לתמיכה 'אמיתית'. התמונה שלהלן מראה כיצד המחיר נוגע ב- S1 וחוזר קרוב לקו המרכזי (PP) מכאן, ניתן לראות בזה תמיכה 'אמיתית'. ככל שהמחיר ממשיך הלאה מאזור התמיכה, כך ה'תמיכה 'תהיה חזקה יותר.
שלב 3
לאחר קביעת רמות תמיכה והתנגדות 'אמיתיות', אנו מחכים שהמחיר יחזור לרמה הזו ונראה תבנית פעולת מחיר מתאימה לפני שנוכל להיכנס לעסקה, ברגע שהמחיר נוגע ב'תמיכה 'או' התנגדות 'מבוססת, עלינו להקפיד על היווצרות תבנית נרות המסילה על הגרף. (אנו נדבר על כך במאמרים הבאים) תבנית המסילה חיונית מכיוון שהיא מאשרת את השלב האמור, ועדיין אנחנו לא נכנסים לעסקה, השלב הבא מסביר את הכללים של 'כניסה' לעסקה.
שלב 4
כדי להיות בטוחים שהתמיכה או ההתנגדות מחזיקים, אנו נכנסים רק לאחר שהמחיר מתחיל לנוע בכיוון שאנו מצפים שינוע, לדוגמא, במקרה של תמיכה "אמיתית", אנו נכנסים ל"לונג" (קניה) כאשר המחיר זז כלפי מעלה עוד יותר מאזור ה "תמיכה", באופן דומה, במקרה של התנגדות "אמיתית", אנו נכנסים ל"שורט" (מכירה) כאשר המחיר יורד עוד יותר נמוך מאזור ה "התנגדות".
שלב 5
בשלב זה אנו מגדירים את רמות היעדים שלנו בעסקה ללקיחת רווח ורמות הסטופ שלנו להפסד, במקרה של עסקת לונג (קניה), הסטופ שלנו ממוקם מתחת ל "תמיכה" ממנה המחיר יעלה כלפי מעלה, והיעד לרווח ממוקם מעל ה'התנגדות 'ממנה המחיר אמור לרדת, ולעסקת שורט (מכירה) בדיוק ההפך, הסטופ שלנו ממוקם מעל ל "התנגדות" ממנה המחיר יירד, מצד שני, היעד לרווח ממוקם באזור "התמיכה" 'ממנה המחיר יעלה.
סיכום אסטרטגיה
אסטרטגיית נקודת הציר היא כלי משלים לאסטרטגיית ה- S/R (תמיכה והתנגדות) המסורתית שניתן להשתמש בה לשיפור תוצאות המסחר שלכם, ומכיוון שאנו מתמודדים עם טווחי זמן ממש קטנים, ההסתברות ל"עסקאות מוצלחות יכולה להיות נמוכה. "עם זאת, זה לא צריך להדאיג אותנו מכיוון שהיחס סיכוי/סיכון (RR) של עסקאות שבוצעו באמצעות האסטרטגיה הזאת היא מעל הממוצע, בסופו של דבר זה ישים אותנו במצב רווחי.
Comments